Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Божурище: Благодаря на всички учители за тяхното старание, всеотдайност, човечност и себеотдаване в името на нашите деца!

06 октомври 2021, 16:18 часа • 1968 прочитания

"Честит международен ден на учителя. Учителите са едни от героите на нашето време! Бъдете здрави и честит празник!" С такива празнични думи се обърна кметът на Божурище Георги Димов в официалната си страница във Фейсбук. 

Международният ден на учителя се отбелязва на 5 октомври в над 100 страни по света. Той влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО по повод годишнината от приемането на документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. Това става през 1966 г., и целта на документа е да се подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото, допълва Димов. 

Да, няма по-важна роля, особено в наши дни. Учителят е онази пътеводна светлина, която ни води през целия ни съзнателен живот. Благодаря на всички учители за тяхното старание, всеотдайност, човечност и себеотдаване в името на нашите деца!, посочва Димов. 

Последните две години, живеем в трудно време на изпитания и напасвания към определени ситуации, а нашите учители продължават да бъдат все така силни и търсещи възможности, затова децата ни да не спират да учат!, каза още той. 

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес