Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жители на "Кремиковци" заплашиха да блокират ключова централна улица в София

14 септември 2017, 11:14 часа • 3304 прочитания

С блокада на ул. "Раковски", при разклонението за храм-паметника "Александър Невски", заплашиха жителите на столичния кваратл "Кремиковци" - в събота, 16 септември, от 10:00 часа. Причината - липсата на институционални отговори относно изграждането на кариера за добив и първична обработка на строителни материали в землището на р-н "Кремиковци". Инвеститорът, който иска да направи кариерата, е фирма "Камико" ООД.

Към момента институциите, които трябва да излязат със становище не само, че мълчат, но и не са се произнесли в законоустановените срокове, възмущават се от Инициативен комитет "Село Локорско и кв. Кремиковци". Те напомнят, че има и друго инвестиционно намерение от страна на "Крафт Груп" ЕАД за изграждането на еко селище в село Локорско.

Жителите на Локорско са се запознали с проекта, който е разработен изцяло върху терен на дружеството от 395 декара, като е съобразен с действащия устройствен план на София. Предвидени са общи пространства, детски площадки, детска градина и база за конна езда. Този природосъобразен проект е нещо ново за целия район, но едва ли ще се реализира, ако има в близост действаща кариера.

Остава въпросът какво ще се случи в село Локорско – еко проект или кариера?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес