Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изцяло е осигурено финансирането за най-мащабната програма за изграждане на тротоари в София (ВИДЕО)

12 декември 2022, 13:55 часа • 1352 прочитания

Изцяло е осигурено финансирането за най-мащабната програма за изграждане на тротоари в София, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във "Фейсбук". 

Става въпрос за Програмата за изграждане и реновиране на близо 700 000 квадратни метра тротоари в кварталите.

ОЩЕ: Георги Георгиев, СОС: Действаме 690 хил. кв. м тротоари да бъдат обновени до края на мандата (ВИДЕО)

Стана ясно, че днес в изпълнение на решение на Столичен общински съвет от 9 юни, кметът на столицата Йорданка Фандъкова и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка  Лиляна Павлова са подписали договор за финансиране от 100 млн. лв. от банката, като от общинския бюджет осигурява 20 млн. лв.

"Според мен, това е най-важното решение на общинския съвет, което се отнася до подобряването на качеството на средата, в която живеем. Изрично сме предвидили 1/3 от инвестициите да се управляват пряко от районните кметове, които имат задължението да контролират качеството на ремонтите. Затова заложихме и допълнителни средства за назначаването на експерти във всеки от 24-те района на общината, които да отговарят за контрола на ремонтите на терен. Благодаря на кмета и екипа й - заместник - кметовете Дончо Барбалов и Ангел Джоргов за работата по проекта", написа още Георгиев. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес