Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инвеститор се оплака от решението да му бъде блокирана бъдеща сграда в "Младост 1"

27 юни 2019, 15:25 часа • 3632 прочитания

Заради днешното решение на Столичния общински съвет да спре проекта за застрояване при блок 73 в ж.к. "Младост 1", инвеститорът "Джи Ти Строй" изпрати отворено писмо до столичната кметица Йорданка Фандъкова, с което показва, че счита спирането за изцяло политически акт.

В писмото, подписано от управителя на фирмата Гергана Симова, се казва следното по адрес на Фандъкова: "Вече 10 години Столична община се опитва да реализира свързване на улица "Йерусалим" с улица "Андрей Сахаров" в кв. "Младост", наложено поради неудачната реализация на метрото и блокирането на съществуващото кръстовище, съпътствано от образуването на транспортни "тапи". Изключително съм възмутена от опита да се представи наложеното от Столична община решение за новата улична регулация като наша инициатива, както и от неумелия и безкруполен опит да бъдем противопоставени на гражданите, живущи в блок 73 с неверни твърдения, че от имот за озеленяване нашият имот щял да бъде застроен с 12-етажен хотел".

Симова твърди, че фирмата ѝ е купула поземлен имот, за който имало издадено разрешение за строеж на търговска града, свързана с метрото, но след това Столична община задействала инициатива за нова улична регулация със застрояване, в зона, която е за жилищно строителство, а не за озеленяване.

От фирмата се оплакват, че заради предложения уличен пробив губят "голяма част от лицето на имота към улицата", а сега им се създава и имидж на "алчни инвеститори". "Фактите са съвсем различни: неудачната реализация на метрото е отговорност на Столична община, Столична община прие през 2009 г. план за застрояване и улична регулация, опитвайки се да реши предизвикания транспортен проблем, а ние, опитвайки се да съдействаме на общината, търпим най-големите вреди вече 5 години и към днешна дата ние попадаме в категорията на "лошите", срещу които се бори цяла София с помощта на кмет и омбудсман", казва още Симова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес