Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Институциите не знаят нищо за розово-червен облак от прах, обгърнал район "Кремиковци"

03 октомври 2018, 09:06 часа • 1800 прочитания

Огромен облак от прах се е вдигнал в столичния район "Кремиковци" на 24 септември, когато в България имаше много силен вятър. Жителите на квартала и на село Долни Богров твърдят, че се е събрал розово-червен прах, който прониквал навсякъде.

Случвало се е друг път, но този път беше по-голям и плътен, казва жителка на Долни Богров. И се оплака, че никой в Столичен инспекторат не е вдигнал телефона.

Извършихме обстойна проверка на хвостохранилището на бившия комбинат "Кремиковци”, всичко работи нормално, заяви Александър Александров от РИОСВ-София пред Нова телевизия. Няма подаден до нас сигнал – нито на зеления телефон, нито по електронна поща, добави Александров, който не коментира защо диспечерите на 112 не са предали сигнала. За подаден сигнал потвърди кметицата на "Кремиковци" Росица Стоянчева – подал го "гражданин", който ѝ казал за това. Стоянчева добави, че в кметството сигнал не бил подаден, тя самата също не видяла облака.

Има утайник при "Кремиковци", от него, настояват хората, живеещи в района. Един от хората казва, че след като заводът не работи, всъщност не тече отпадъчна вода към мястото и всичко е сухо, което предполага при поява на вятър да се вдига прах.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес