Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инцидент с леко пострадал протестиращ при Софийския университет, без сериозни последствия

29 юли 2020, 06:05 часа • 3307 прочитания

Пострадалият снощи на кръстовището при Софийския университет млад мъж след като джип опита да премине през блокирали пътя протестиращи е в добро състояние и след медицински преглед се е върнал бързо на протеста. Това съобщиха от СДВР.

След 22:00 часа снощи възникна напрежение на кръстовището пред Софийския университет, когато джип се опита да премине, но не беше допуснат от протестиращи. Малко по-късно те поискаха да бъде извикана линейка, за да окаже помощ на млад мъж, който по техни думи е пострадал от съприкосновение с автомобила, който минал през крака му. Той е транспортиран от медицински екип за установяване на състоянието му и след извършен преглед е освободен. На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. И двете са отрицателни.

Непосредствено след медицинския преглед, мъжът се е върнал пред Софийския университет. След разговор с шофьора на джипа е станало ясно, че двамата нямат претенции един към друг.  Самият шофьор разказа пред БНТ, че от паника действал припряно - защото бил нападнат, но протестиращите коментираха, че джипът опитал да направи десен завой и бил спрян.

Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Още: "Протестите: Ден 20 - Пачки евро пред вила "Секвоя" в Бояна"

 

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес