Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хамали и проституиращи на пл. "Македония" в София със закани да бият общински съветник

23 август 2018, 09:06 часа • 8083 прочитания

Заплахи, дори опасност да отнесат бой от хамали и проституиращи - това са преживели общинският съветник от БСП Николай Николов и председателят на район Красно Село от НФСБ Владимир Христов.

Става въпрос за инициативата на Николов да бъдат изгонени хамалите и проституиращите, най-вече травестите, на площад "Македония" и в района на бул. "Христо Ботев" в София. Пред Actualno.com Николов каза, че вчера (22 август) е имало доста напечена ситуация, като основно хамали са се заканвали и си викали, че имат права и "не са животни". А заканите не са били факт само вчера, но и ден преди това.

Николов и Кръстев събират подписи пред сградата на земеделското министерство и пред тази на Агенция "Пътна инфраструктура" - за отстраняването на лицата, предлагащи незаконно хамалски услуги и проституиращи на столичния булевард "Христо Ботев". Общинският съветник добави, че вече са събрани около 400 подписа, като подчерта, че от СДВР не обръщат внимание на сигнали за проституиращи.

Живеещи в района се оплакват, че хамалите паркират без да плащат "синя зона", тъй като винаги в микробуса, с който идват, остава по един човек и по закон това не представлява паркиране. Отделно има оплаквания, че хамалите "правят кочина", защото стоят по цял ден, ядат, пият, дори просят и оставят след себе си много боклук.

Николов обеща пред Нова телевизия, че на 13 септември, на първото заседание на Столичния общински съвет ще зададе въпрос на кметицата Йорданка Фандъкова относно проблема.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес