Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Граждани излизат отново на протест в подкрепа на Иванчева и Петрова

02 ноември 2018, 12:55 часа • 1493 прочитания

Апелативният съд отказа да измени мярката на отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова от "задържане под стража" в "домашен арест". В същото време стана ясно, че Петко Дюлгеров, също бивш кмет на "Младост", е пуснат под домашен арест.

Във връзка с решението за Иванчева и Петрова, днес се организира протест в тяхна подкрепа. Акцията започва пред Съдебната палата в София от 18:00 ч.

"Довечера след протеста двама граждани ще започнат гладна стачка на палатки пред Съдебната палата с цел да покажат на управляващите, че каквито и физически репресии да упражняват, винаги ще има силни и смели мъже и жени, които да устояват", пишат още организаторите на събитието в социалната мрежа Facebook.

Actualno.com припомня, че отстраненият от поста кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова, и бившият кмет на района Петко Дюлгеров бяха задържани при акция на 17 април. Повод за нея беше разследване за подкуп от 70 000 евро. Обвинението твърди, че сумата е дадена на Иванчева от строителния предприемач Александър Ваклин.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес