Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горубляне ще има нова спортна база (ВИДЕО)

24 март 2023, 14:09 часа • 6788 прочитания

Горубляне ще има изцяло обновена спортна база за тренировки на деца и младежи от цяла София.

„Досега стадионът в Горубляне пустееше, а местата за спорт в града не са достатъчни. Затова преди година обещахме на активните граждани от Инициативния комитет от Горубляне, че това ще се промени. И удържахме на думата си. Оттогава до днес извървяхме всички процедури - обявихме публичен конкурс и той беше спечелен от Българска Асоциация по мини футбол“, съобщи председателят на СОС Георги Георгиев.

Съгласно решението на съвета, общината учредява безвъзмездно и срочно право на строеж за срок от 20 години върху стадиона с площ от над 18 000 кв. В замяна Асоциацията се задължава да построи спортен комплекс със застроена площ 7 776 кв.м. и да инвестира 1 200 000 лева.

„Ще има четири игрища за мини-футбол, ще бъде изградена съвременна писта за лека атлетика с 4 коридора, предвиждаме още стрийт фитнес и детска площадка“, съобщи още шефът на СОС.

Той добави, че са успели да договорят много добри условия за безплатен спорт за всички - 20 часа седмично игрищата ще се ползват безвъзмездно от ученици и граждани.

„Това е поредният нов спортен комплекс в София по програмата на общинския съвет за партньорство със спортни клубове и федерации“, изтъкна Георгиев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес