Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голям туристически и развлекателен комплекс ще се появи в столичния "Младост" през 2018 г.

07 май 2015, 17:51 часа • 7387 прочитания

Предвижда се изграждането на голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район "Младост", което трябва да завърши през 2018 г.

Министерският съвет (МС) одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителство и турската компания "Гаранти-Коза България" ЕАД за изпълнение на инвестиционния проект "Гранд Каньон София", съобщиха от правителствената информационна служба.

Комплексът ще бъде изграден върху терени, собственост на инвеститора. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 120 млн. лева, предаде Expert.bg.

Ще бъдат изграждането на хотел, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка и скейт парк. С въвеждането в експлоатация на обектите по проекта ще бъдат създадени около 240 нови работни места. Предвижда се комплексът да има топла подземна връзка с метрото.

Очаква се изграждането на комплекса да приключи през месец януари 2018 г.

Строителната фирма "Гаранти-Коза" има над 200 успешно реализирани проекта не само в Турция, но и в Русия, Дубай. Гранд Каньон София е първи проект на Гаранти-Коза в България.

Сградите от Гранд Каньон София ще бъдат построени върху 1/3 от парцела, а другите 2/3 от парцела равняващи се на 20 декара ще бъдат зелени площи.

 

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес