Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ, ВМРО и БСП помагат на Блъсков да застрои имот в "Мусагеница"

06 април 2023, 07:40 часа • 6060 прочитания

10 дървета в имот в зелена територия в ж.к. "Мусагеница", който преди време Столична община продаде на Петьо Блъсков, да бъдат отсечени. Това решение взе Комисията по екология в Столичния общински съвет (СОС).

Решението беше взето с гласовете на ГЕРБ, ВМРО и БСП, а против гласува "Демократична България", пише в. "Сега".

В квартала вече има сериозни протести против строежа - живущи протестират често и затварят кръстовището на бул. "Драган Цанков" и бул. "Г.М. Димитров".

Преди дни кметът Йорданка Фандъкова коментира пред "Дарик", че са спекулация твърденията за разрешение за строеж за терена на Блъсков, тъй като СОС не се е произнесъл за унищожаването на дърветата. Сега обаче такова решение е взето от ресорната комисия.

През март кметът на район "Студентски" Петко Горанов е внесъл в СОС доклад с искане предназначението на терена да се промени и вместо за жилищно строителство да стане "за озеленяване", като така се спасят и дърветата. Само че председателят на комисията и общински съветник от ГЕРБ Лорита Радева, съпруга на бившия МВР министър Валентин Радев, обясни, че въпросният доклад още не бил внесен в дневния ред на комисията. Освен това тя заяви, че съдът дал зелена светлина на Блъсков за статута на имота. В същото време жителка на квартала съобщи, че са събрани 3128 подписа в защита на зелената площ и дърветата.

ОЩЕ: Блъсков иска да строи, хората искат зеленина: Друго място, същият протест

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес