Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова: Всички училища в София бяха в лошо състояние преди мандата ми

30 март 2016, 09:07 часа • 1797 прочитания

Всички училища изглеждаха по този начин преди мандата ми. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар на плачевното състояние на 48 ОУ, който е с течащ покрив и без физкултурен салон в продължение на 30 години.

Фандъкова допълни, че Столична община е първата община, която започнала да изгражда видеонаблюдение в рамките на училищата и около тях.

"Благодарение на това насилието и агресията в училищата сериозно намаляха.", допълни още тя в сутрешния блок на bTV.

Заради строителството на метрото и блокирането на част от централната част на София ще се работи сериозно по проектите в по-крайните квартали. Ще бъде реконструирана например цялостно улица „Монтевидео", ще продължи доизграждането на улица „Обиколна" в квартал „Дружба", както и редица други проекти.

В коментар за очакваното повишение на билета за еднократно пътуване кметът на столицата каза:

"Предложението на Центъра за градска мобилност е именно да бъде увеличена цената на билетчето за градски транспорт на 1.60 лева. Това е на базата на изчисленията на експертите. Важно беше да имаме конкретни разчети за това и сега ще може това предложение да бъде разгледано в комисиите в Столичния общински съвет. Трябва да се отбележи, че с това предложение индиректно се стимулира използването на абонаментни карти за пътуване, чиято цена няма да се променя и с които цената на пътуване може да стигне до 30-40 стотинки на пътуване, когато картите са с преференции. СО дофинансира картите от данъците Ако не го платим чрез билета, ще го платим с данъците ни.", коментира столичният кмет. А това дали цената на билетчето в крайна сметка ще се увеличи е въпрос на политическо решение ", каза още тя.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес