Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова: Санкциите за непочистени участъци са много големи

10 януари 2019, 10:08 часа • 614 прочитания

Санкциите за непочистени участъци са много големи, при над 5 % непочистен участък не се заплаща нищо на почистващите фирми, затова се надявам да си свършат добре работата днес. Това съобщи на брифинг Йорданка Фандъкова, кмет на София, предаде „Фокус”.

„През цялата нощ в много от районите на София валя сняг, общо 169 снегорина работеха на терен. В момента продължават в някои от районите, защото има обилен снеговалеж. Обстановката е различна в отделните от части на София. Очакваме през целия ден снеговалежът да продължи, така че обстановката ще бъде усложнена и работата на снегорините ще продължи през целия ден“, каза Фандъкова, като посочи, че вече е започнало почистването на спирки и входовете към подлези, като след това ще продължи и почистването на тротоари. „Надявам се и моля всички собственици на сгради да имат готовност и да почистят тротоарите към прилежащите сгради“, призова кметът на София.

„В кризисните центрове за бездомни хора нощуваха 162 души през изминалото денонощие“, каза столичният кмет, като призова отново гражданите на София, ако видят бездомни хора на улицата, да подадат сигнал.

„Градският транспорт към момента се движи нормално по всички линии. Ще продължим да следим обстановката, като се надявам да нямаме проблеми, но все пак нека шофьорите да знаят, че обстановката ще бъде усложнена и зимна и да излизат добре подготвени“, каза Фандъкова, като допълни, че към момента няма конкретни опасни участъци.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес