Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгени Крусев подмина въпроса за ремонта на бул. "Дондуков"

07 ноември 2017, 15:25 часа • 2341 прочитания

На 20 ноември трябва да бъде пуснато движението по бул. „Дондуков“. Това заяви заместник-кметът по транспорт на Столична община Евгени Крусев в отговор на въпрос на БГНЕС, защо се е наложило ремонтиране на вече ремонтирани участъци от този централен софийски булевард.

Най-вероятно заместник-кметът има предвид, че на 20 ноември се очаква да бъде открито движението по целия булевард „Дондуков“, който се ремонтира на три части: 1. отсечката от Министерски съвет до кръстовището на бул. „Дондуков“ и улица „Раковски“; 2. отсечката от кръстовището на бул. „Дондуков“ до бул. „Васил Левски“; 3. отсечката от бул. „Васил Левски“ до улица „Кракра“.

Тези три отсечки не бяха затворени едновременно, а поетапно, за да не се създава напрежение сред шофьорите в и без това претоварения столичен трафик. Първо бяха затворени за движение първата и третата отсечка.

Според информация от 15 септември 2017 г. те са пуснати в движение. Въпреки че те са отворени за автомобили, строителните дейности по „Дондуков“ продължават, като се очаква движението да бъде изцяло отворено в последния ден на октомври, сочи разпространената тогава информация.

На 4 ноември, събота, т.е. повече от месец и половина, след като движението по булеварда в района от Министерски съвет до улица "Раковски" е факт и настилката от павета бе наредена, се наложи нейното поправяне. Става дума за отсечката на „Дондуков“ между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. Движението там беше преградено и майстори пренареждаха отново паветата, които бяха поставени съвсем наскоро.

На въпрос защо се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът Крусев заяви, че ремонтът на бул. „Дондуков“ още не е приключил. „Има още работи, които има да се изпълняват по велоалеята, по паветата, където това е необходимо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия булевард така, че работата продължава. Когато приключи ремонтът ще може да говорим за завършен булевард“, допълни зам.-кметът по транспорт.

Евгени Крусев увери още, че всички санкции, които могат да бъдат наложени и, които са констатирани от надзора, ще бъдат наложени ще бъдат приспаднати от плащането към фирмата-изпълнител на строежа.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес