Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дружбенци се вдигат на нов протест

27 февруари 2017, 14:29 часа • 1097 прочитания

На 1-ви март дружбенци излизат на нов протест в "Дружба" 2, седми поред. С мартеници на ръце хората от квартала, подкрепени от жители на "Младост", ще се съберат от 18.00 часа пред затворения път (от страната на Кауфланд), съобщават организаторите в писмо, изпратено до медиите.

Хората искат възстановяване на затворения път между "Дружба" 2 и "Дружба" 1, който се използваше от жителите на двата квартала повече от 30 години. Пътят беше затворен в началото на декември миналата година с обещанието, че ще бъде отворен на 20-ти декември, но това не се случи и до днес.

Алеята попада от 1996 г. в частен имот, като от тогава досега никой от местната власт не е сметнал за нужно да предупреди дружбенци за опасността от затварянето на пътя. Собственикът на имота близо три години строеше сграда, като пътят в имота му не беше затворен, но това се промени в началото на декември миналата година, явно за да няма протести докато още строи.

Сега нито общината, нито държавата са в състояние да помогнат на хората от "Дружба" 2 и "Дружба" 1, което поражда сериозно социално напрежение. Дружбенци настояват за нов подробен устройствен правилник, който да им позволи преминаването по стария път.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес