Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До Алеко - с електрически велосипед под наем

12 юли 2018, 13:26 часа • 5774 прочитания

От следващата седмица ще можем да стигаме до Витоша с електрически велосипеди. Това обяви зам.-председателят на Столичен общински съвет Николай Стойнев, предаде БГНЕС.

"Очаквам другата седмица да бъде изградена велостоянка с 10 електрически колела. Тя ще се намира на ул. "Витошко лале" пред Националния исторически музей. Хората ще могат да наемат велосипеда и да карат до Витоша и „Алеко“ по пътя, който води дотам“, каза Стойнев.

Той обясни, че проектът е пилотен и е дело на българска компания, която стартира в момента. Зам.-председателят уточни, че услугата ще се тества в рамките на една година. След това ще се направи анализ до колко се използва услугата и ще се мисли дали тя да бъде разширена, поясни Стойнев.

Общинският съветник от ГЕРБ уточни, че електрическите велосипеди ще могат да се наемат през мобилно приложение и цената за наемането им на ден ще е между 20 и 25 лева. Обмисля се вариантът хората, които ги наемат да получават отстъпка от цената за посещение на Националния исторически музей.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес