Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЧЕЗ осигурява по-надеждно електрозахранване на Владая и Мърчаево

29 септември 2020, 10:23 часа • 2185 прочитания

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД извършва реконструкция по двата въздушни електропровода 20 киловолта, които захранват с електроенергия селата Владая, Мърчаево, местност Мала курия, местност Черни кос и вилна зона Горна баня.

Дейностите са предприети за повишаване на сигурността на електрозахранването в региона през настъпващия зимен период. Ще бъдат подменени всички изолатори по двете съоръжения. Ще бъдат боядисани 40 стълба. Ще се подменят комутационните апарати и тоководещите части. Ще се извърши и кастрене в сервитута на електропроводите, за да се сведи до минимум рискът от падане на клони върху проводниците. Ремонтът ще приключи до края на октомври.

За да се гарантира животът и здравето на служителите по време на ремонтните дейности, съоръженията трябва да бъдат изключени от електроразпределителната мрежа, поради което до приключване на реконструкцията се налагат кратковременни смущения на електроподаването в захранваните от двата електропровода населени места.

ЧЕЗ Разпределение се извинява за неудобствата, благодари за разбирането на своите клиенти в района и ги уверява, че всички планирани дейности са предприети за повишаване на сигурността на електрозахранването, като ще доведат до многократно по-висока стабилност на услугата през есенно-зимния период.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес