Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четири станаха заразените деца в 185 ДГ, персоналът е здрав

02 юли 2020, 09:44 часа • 3187 прочитания

И четвърто дете е с положителен резултат за COVID-19 в 185 детска градина "Звездичка" в столичния квартал Дружба 1, район Искър. При всички заболяването протича безсимптомно.

Бяха направени близо 200 теста след първите положителни резултатите в градината.

Сред персонала на заведението няма нито един с COVID-19, заяви директорът на градината.

Градината днес отново заработи и приемаше деца. Карантинирани до края на следващата седмица са само трите групи, от които са доказано заболелите деца. Директорът на градината обясни, че там има още 10 групи и няма как всички деца да бъдат спрени да посещават занятията, съобщи Нова тв.

Днес са приети 53 деца, а следващата седмица те ще бъдат 84, уточни директорът.

Мерките срещу разпространението на COVID-19 са изключително строги в 185 детска градина. Малчуганите влизат през различни входове и на всеки има медицинска сестра, която следи за температура, обриви и кашлица.

"При проблем имаме изолатор и веднага можем да изолираме детето. 4 пъти се извършва дезинфекция на ден в помещенията. Първата е от 7 до 7.30 часа, прид да дойдат децата, втора 10 - 10.30 часа когато децата са навън. Директорката направи график и той се спазва от учителките, за извеждане на децата, за да няма смесване на потоците. Третата дезинфекция е 13 до 13.30 часа, когато децата спят. Общите помещения се пръскат от общите работници в края на работния ден и площадките се дезинфекцират", обясни медицинска сестра от градината в Дружба.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 1 юли

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес