Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четири блока в "Младост" тръгват на протест заради забавено саниране

22 януари 2020, 09:06 часа • 14339 прочитания

Жителите на 4 блока в район "Младост" в София с над 400 апартамента излизаме на протест в неделя, 26 януари, заради проблем със санирането, изпълнявано по Националната програма за енергийна ефективност.

Хората се оплакват, че новият кмет - бившият главен архитект на района Стефан Стефанов, е решил да обезсили приключилия конкурс и да започне конкурсната процедура отново. "Това разтакаване не ни е необходимо и ние приемаме това като чиста клептокрация", казват организаторите на протеста.

Процедурата по санирането на бл. 451, бл. 457, бл. 220А и бл. 213 е стартирала още преди 5 години, твърдят хората и посочват, че за това време район "Младост" има вече четвърти кмет. В момента са приключили всички процедури и има избрани изпълнители за четирите блока, като очаквахме да започне строителството всеки момент, но отново администрацията се постара да ни разочарова с решението си - "Нов кмет - нов конкурс".

Протестът ще се проведе зад бл. 451 на 26.01.2020 г. (неделя) от 12:00 часа, където ще бъде проведено и общо събрание на Сдружението на собствениците, на което е поканен е и кметът на района – арх. Стефан Стефанов, за да обясни пред гражданите защо решава да провежда нова процедура, което отново ще забави санирането на блоковете ни.

"Важно е да отбележим, че жителите, които ще протестираме не симпатизираме на нито една политическа сила и протестът ни не е политически – за нас е важно администрацията де се води главно от интересите на гражданите и да стане ясно, че сме против излишните разтакавания", завършват хората.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес