Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блокираните пари в КТБ не трябва да водят до по-скъпо парно в София

19 ноември 2014, 13:02 часа • 14582 прочитания

Блокираните средства на "Топлофикация София" в КТБ не следва да се отразят на повишаване на цената на парното и топлата вода от 1 януари. (Подобна теза вече беше изразена от самото дружество в понеделник).

Това увери председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова. Тя обясни, че регулаторният период не свършва до края на годината, информира БГНЕС.

Председателят на регулатората заяви, че не е работа на ДКЕВР да следи къде си държат парите енергийните дружества. Тя обеща, че няма да позволи поскъпване на парното, защото столичната топлофикация си държи парите в определена банка.

Към момента регулаторът няма сигнали от дружествата, че имат проблеми с плащанията си. Ако някое от тях има такива, то би трябвало да се обърне към ДКЕВР с конкретния предложения.

Относно таксата сградна инсталация, която обърка топлофикациите, Тодорова обясни, че ДКЕВР няма правомощия да изисква от топлофикационните дружества да променят начина на изчисляване на сметките. Към днешна дата няма законови основания разходите за сградна инсталация да се изчисляват по някакъв друг начин от този, който е приет и се прилага, поясни председателят на ДКЕВР.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес