Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият пиар на "Младост" поиска от новия кмет да се съобрази с предишна заповед и да го назначи за зам.-кмет

07 юни 2018, 14:10 часа • 10695 прочитания

Писмо до настоящия кмет на район „Младост“ арх. Румен Русев е изпратил бившият пиар на общината Петър Кърджилов. С него той иска от арх. Русев да разпореди да му бъде изготвен трудов договор като зам.-кмет на Община „Младост“.

Според Кърджилов, той е назначен за зам-кмет на „Младост“ от посочения от досегашната кметица на „Младост“ Десислава Иванчева неин заместник Владимир Клисуров. Клисуров е назначил Кърджилов на мястото на Биляна Петрова, която беше арестувана заедно с Иванчева.

От писмото, което Кърджилов е пратил до Русев, става ясно, че настоящият кмет на района арх. Русев е поискал да бъде проведено събеседване с бившия пиар на „Младост“. За Кърджилов това представлява подмяна на волята на Иванчева, която все още не е освободена от поста и днес, 7 юни, Апелативният съд ще опита да вземе решение от трети опит.

Освен това, Петър Кърджилов посочва, че профилът му във Facebook е отново блокиран – този път за 72 часа, след като вече беше блокиран за 24 часа преди няколко дни. Причината – негов пост отпреди 5 години, в който цитира публикация на медия, която от своя страна цитира изказване на Мариана Христова от "Граждански инициативи за забрана на проучването и добива на шистов газ чрез фракинг" по темата за добива на шистов газ чрез фракинг. Думите на Христова, заради които профилът на Кърджилов в социалната мрежа пак е блокиран са: „Често го обяснявам така – няма нужда да сте генетик, за да видите, че баща ми не е негър“.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес