Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бетонно парче от мост падна върху кола, държавата пак я няма

17 февруари 2017, 08:18 часа • 2021 прочитания

Бетонен къс е паднал върху движещ се автомобил от детелината за влизане от Околовръстното шосе към бул. „България” в София.

Парчето е с размер на паве и за щастие при падането има само материални щети – спукано стъкло и вдлъбнат преден капак. Пострадали хора в колата няма – в нея е бил само шофьорът ѝ, Иван, и кучето му – дакел. Той има малко дете, но в този момент то не е било с него. Първо реших да продължа по пътя си, защото нямам кой знае каква вяра в българските институции, но подадох по-късно сигнали – в Столична община и IV-то РПУ, разказа Иван пред Нова телевизия.

Съоръжението е построено преди повече от 30 години, като грижата за него е ресора на АПИ, обясни директорът на дирекция „Транспортна инфраструктура” в Столична община Васил Начевски. Ще се вземат мерки за обезопасяване, добави той, като на въпрос дали е трябвало да се реагира по-рано, инженерът отвърна: „Може би е трябвало”. На този мост е правен ремонт само на настилката, стана ясно от думите на Начевски.

Начевски не отговори на директен въпрос кога е правена проверка и добави, че обстойна проверка т.е. обследване на съоръжението никога не е правено. Иначе било задължение на фирмата, правила ремонт на настилката, да проверява какво се случва с работата ѝ – само че тази фирма няма задължение да проверява конструктивната цялост.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес