Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атлантическият съвет на България иска закриването на Русский дом в София

22 февруари 2023, 13:00 часа • 4867 прочитания

Атлантическият съвет на България излезе с позиция във социалната мрежа, в която искат закриването на Русский дом в София, известен още като Руски културно-информационен център. Поводът за това искане е навършаването на точно на една година от войната руската инвазия в Украйна. 

За Атлантическия съвет на България Руският дом в София е "инструмент на руската хибридна война срещу България. На негова територия неведнъж са организирани провокативни дезинформационни мероприятия спрямо българската история и култура." 

ОЩЕ: "Военна пропаганда": какво каза Путин в речта си?

Ето и какво още написаха в своята позиция по темата: 

"В БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА РУССКИЙ ДОМ!

Тук не е Москва!

Не искаме дом на дезинформацията, лъжата и войната!

На 24 февруари 2023 г. се навършва една година от началото на руската военна агресия против Украйна.

Руските въоръжени сили извършват военни престъпления и престъпления срещу човечеството в Украйна.

Руската федерация счита България за неприятелска държава.

Най-малкато, което сега България може да направи, е на датата 24 февруари да закрие Руския дом в София, известен още като Руски културно-информационен център, който е представителство на Россотрудничество в България.

Руският дом в София е инструмент на руската хибридна война срещу България. На негова територия неведнъж са организирани провокативни дезинформационни мероприятия спрямо българската история и култура.

Време е да последваме положителния пример на Румъния, която вече взе решение да прекрати работата на Руския център за култура и наука в Букурещ.

Закриването на Русский дом в София ще ограничи възможностите на Кремъл да провежда хибридни информационни операции спрямо държавата и обществото ни.

Атлантическият съвет на България отдавна предупреждава за подривната дейност на Россотрудничество в България - коварният инструмент на кремълската хибридна война против държавата ни!"

ОЩЕ: Навални: Военното поражение на Русия в Украйна е неизбежно

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес