Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Антон Хекимян с първи думи след провала на ГЕРБ в София

30 октомври 2023, 12:42 часа • 27833 прочитания

Кандидат-кметът на ГЕРБ за София Антон Хекимян публикува във Facebook първа реакция след слабия си резултат от местните избори, провели се вчера (29 октомври)

Според последните данни, публикувани от ЦИК при 44.09% обработени протоколи Хекимян заема третото място в битката за столицата със 17.92%. Пред него са кандидатите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Васил Терзиев (31.36%) и левият претендент Ваня Григорова (21.84%).

Реакция

"Благодаря на всички, които ме подкрепиха и гласуваха за мен. Уважавам избора и на тези, които не ме подкрепиха и поздравявам кандидатите, които отиват на балотаж", пише бившият журналист. Още: Васил Терзиев с първи коментар: Продължавам битката да съм кмет на София (ВИДЕО)

Той обръща внимание и на ниската избирателна активност в столицата. "Притеснителни са резултатите от този вот: първият е първи с едва 34 000 гласа (към момента) от имащи право на глас 1 100 000… В същото време в София 4.1% не подкрепят никого и този резултат расте", пише той.

"За мен и може би за тези, които не гласуваха, предстои труден избор между държавна сигурност и държавна собственост! И да - всеки носи отговорност за изборите си. Аз моя го направих и не съжалявам. Ще работя и ще го отстоявам", написа той, намеквайки за миналото, свързано с Държавна сигурност на родителите на Васил Терзиев от една страна и идеите на кандидата на левицата Ваня Григорова от друга.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес