Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на задържания за боя на "Черни връх”: Всеки нормален човек сега ще го изкарат мутра

16 март 2016, 08:30 часа • 4409 прочитания

При включване на движението на бул. „Черни връх” от ул. „Червена стена”, автомобил засича друг, движещ се нагоре към мол „Парадайз”. Засеченият автомобил навлиза в насрещното платно на бул. „Черни връх” и удря трета кола. Именно нейният шофьор – Симеон Христов, е арестуван.

Версията беше разказана от адвоката на задържания след инцидента Симеон Христов – Павел Чернев. Той определи клиента си като „много спокоен човек”, каратист. През 2004 година Христов е бил обвинен за нанасяне на средна телесна повреда, но е оневинен. Не виждам нищо ужасно в това, заяви Чернев пред Нова телевизия.

При сегашния инцидент обаче жената на Христов е с раздробена китка. По думите на Чернев, жената е с тежко счупване на две места на ръката. „Тепърва днес ще се решава как ще се оперира ръката ѝ”, посочи бившият депутат пред bTV. Не става въпрос за мутри-биячи, а за хора, които са участвали в ПТП, докато са ходели по нормални задачи, уточни Чернев. Не оправдавам никого, а казвам какво е станало, добави той.

Според Павел Чернев шофьорът на първата кола „не е толкова зле бит, колкото истерясаха някои журналисти”. „Достатъчно е било нагло нарушението, за да предизвика тази агресия. В този участък не можеш да караш с 200, особено при задръстване през деня. Това не е поредният случай с някакви охранители. Това е битов инцидент с обикновен човек. Голямата му вина е, че е майстор на бойни изкуства”, подчерта Павел Чернев.

„Освен клиент той ми е приятел. Познавам го от много години. Много тих и сериозен характер", заяви ексдепутатът. Той определи като „болен медиен интерес” отразяването на случая. Вие, ако имате пострадала в катастрофата жена, как ще реагирате – такива неща се случват по цял свят непрекъснато, добави Чернев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес