Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зърнопроизводителите се събират до София, чакат разрешение да влязат на протест

18 септември 2023, 20:25 часа • 5479 прочитания

Земеделските производители ще се съберат утре с техниката в 10 ч. на Долни Богров. Това съобщи Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз, който е част от европейската организация "КОПА - КОДЖЕКА".

Още: Как да се поучим от Европа, за да решим проблема със зърното? Говори икономист от БАН (ВИДЕО)

Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото, което може да видите тук. Оттам ще чакат разрешение за влизане в София и протестът да продължи пред Министерски съвет. Но зърнопроизводителите вече предупредиха, че дават срок до 15:00 часа на правителството да се съобрази с исканията им и след това, ако няма съобразяване, тръгват към София! Обещанието е вечерта да има паркирана тежка техника пред Министерския съвет и в сряда, 20 септември, "да няма никакви ограничения на протеста".

Не говорим за искания на зърнопроизводителите, а на целия сектор, настояха протестиращите. Какви са исканията: Зърнопроизводителите: Терористи? Работата е заради много пари

Още: Тежка земеделска техника се движи към София. Ето кои пътища блокираха протестиращите (СНИМКИ)

Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефективни протестни действия за спасяване на българското земеделие настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Още: Нинова подозира, че Борисов стои зад протеста на зърнопроизводителите, за да свали кабинета (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес