Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зов за помощ

18 април 2016, 12:41 часа • 987 прочитания

Колеги на болно от рак момиче се обърнаха към редакцията на actualno.com с молба за помощ.

На момичето предстои животоспасяваща операция в Германия, а сумата, която е необходима, е 20 000 евро и е непосилна за роднините ѝ. 

Молим, всеки който има възможност и желание, нека да помогне. В края на писмото са приложени име и банкова сметка.

Предварително благодарим!

Предлагаме ви цялото писмо, което получихме по пощата:

"Здравейте,

искрено съжалявам, че трябва да ви потърся по такъв повод, но имам нужда от вашата помощ. Няма да увъртам и задълбавам в подробности и медицински термини, но ситуацията е следната...

Преди 6 месеца на Юлика и откриха тумор в мозъка. Развивал се е там от много години и трябваше да и се направи "рутинна" интервенция, с която да спрат кръвоснабдяването в тумора, в следствие на което той да бъде по-лесно отстраняем. За жалост обаче този процедура не мина добре, имаше усложнение, получи мозъчен отток, беше на командно дишане, обездвижена, 1 месец реанимация + още 2 месеца в Иван Рилски.

Изписаха я Януари меcец под предтекст, че няма какво повече да се направи за момента, трябва да мине време, да укрепне и чак тогава може да се направи операция за отстраняване на тумора...минаха още 2 месеца, в който тя си е вкъщи, кажи речи все така - на легло, неподвижна от врата надолу...

Стигнахме до момента, в който трябва да и се направи операция, защото заради хидроцефалията, част от мозъчните и клетки са в кома и трябва тумора да се отстрани, за да бъде възможно тяхното събуждане...някога...

Написаха се много писма до чужестранни болници, направиха се много консултации с неврохерурзи в България, получихме положителен отговор само от болница в Мюнхен, където са готови да се наемат със задачата да отстранят тумора.

И разбира се опираме до средствата...хипотетично има шанс операцията да се покрие от Немската Здравна каса, но за целта Българското здравеопазване трябва да издаде формуляр, който уви им отнема много време, което ние нямаме (или поне не искаме да губим). Освен това, дори да получим финансиране, то би покрило само 2 седмици болничен престой и следоперативно лечение, което не се знае дали ще бъде достатъчно.

И идва момента, в който ни трябват пари...операция + 2 седмици болничен престой са около 16000 евро, транспортиране до Мюнхен с линейка е 4 000евро. Трябват ни минимум 20 000 евро за да може да замине.

И тук имаме нужда от помощ, моля...

Събираме пари, до които ако дай боже не стигнем (в случай, че всичко е ок и тя може да се върне след 2 седмици) ще дарим за друга благотворителна кауза.

Все пак, ако някой може и иска да помогне със сигурност ще бъде от полза.

Сметката, по която събираме пари:

Анджела Асенова Иванова

Райфайзен банк.

BG 96 RZBB 9155 100 6536 498"

 

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес