Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зорница Русинова: Не можем да лишим инвалидите за сметка на увеличение на пенсиите

29 ноември 2016, 09:27 часа • 2797 прочитания

Реалистичният вариант за увеличение на пенсиите е свързан със запазване на пенсионния модел. Реалистичният вариант е заложен в Бюджет 2017 година с 2.4% увеличение, включително и на минималната пенсия.

Ние не можем да лишим инвалидите в България за сметка на повишаването на пенсиите каквото предлагат Патриотите. Това заяви в ефира на bTV социалният министър в оставка Зорница Русинова.

Бюджетът така, както е Заложен в закона за бюджета, е балансиран. Той следва определени политики. Политиката ни в последните години е да стабилизира пенсионната система с поетапно увеличаване на пенсиите. Имаме увеличение на социалните плащания за следващата година, както и подпомагане на голяма част от бедните хора като социални услуги през общините, коментира още Русинова.

Заложили сме в бюджета за майките за децата с увреждания да получават 930 лв. и да не са зависими от доходите на семейството или да са зависими от проекти или програми. Идеята ни беше този доход да бъде гарантиран за майките на децата с увреждания.

Социалните плащания са гарантирани, дори да не бъде приет бюджетът, отбеляза още социалният министър в оставка.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес