Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски с коментар за срещата си с Радев: Имаме различна философия (ВИДЕО)

06 юли 2023, 18:41 часа • 11336 прочитания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи първи коментар след напрегната си среща с българския си колега Румен Радев по-рано днес.

На срещата държавният глава обяви, че не подкрепя предоставянето на български оръжия за Украйна. 

"Днес общувах с президента, той изказа своето мнение относно подкрепата с оръжие. Във всички други аспекти имахме единодушие. Що се отнася до помощта с отбраната - имаме различни виждания", каза Зеленски

"Той смята, че това значи ескалация, а аз смятам, че това е защита. Това е различна философия. Няма да критикувам президента, аз съм на гости, уважавам вашата държава и вашия избор", допълни още украинският президент. Още: Зеленски: Благодаря, България, че сте противник на руския геноцид (ВИДЕО)

По думите му на никой лидер не може да му се дава възможност да изказва само своята гледна точка. "Вие сте демократична държава", заключи Зеленски.

"Аз уважавам всички ваши институции и лидери. Той като главнокомандващ ми каза, че не може да допусне да намали въоръжението на България и затова не може да подкрепи Украйна, а аз открито му казах, че ако ние паднем, а Русия продължи - вашето оръжие няма да стигне, дори да е 5 пъти повече. Аз не искам да унижавам никого", категоричен беше той и завърши с думите:

"Ние воюваме, за да защитим живота си, искаме да оцелеем, затова молим за помощ."

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес