Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленогорски иска проверка на ДНСК в Иракли

07 април 2016, 14:49 часа • 1859 прочитания

Директорът на ДНСК следва веднага да разпореди проверка по съмненията за незаконно строителство на Иракли. Това посочи съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Реакцията му беше по повод излъчения в Нова телевизия тази сутрин репортаж за строителни дейности на плажа, заснети с дрон. 

"Щом има такъв сигнал, че се извършва усилена строителна дейност на плажа на Иракли, директорът на ДНСК трябва да незабавно да провери ситуацията и да се обяви има ли незаконно строителство", каза Зеленогорски пред "Дарик".

Той добави, че лично ще проведе телефонен разговор с директора на ДНСК, за да се увери, че се осъществява стриктен контрол по изпълнението на закона. 

През март Зеленогорски и депутатите от РБ инициираха освобождаването на плажовете Карадере, Иракли и Корал от стопанска дейност, което беше прието от парламента при промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Плажовете Корал, Карадере и Иракли ще са със защитен статут. 

"Заснех това вчера. Докато отивах към плажа, се разминах с няколко камиони със строителни материали. Когато започнах да си разопаковам дрона от чантата, дойде един пазач и ми каза, че е забранено да се снима. Когато го питах кой му е забранил, той отговори, че заповедта идва от концесионера на плажа", разказа пред телевизията Кирил Йорданов.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес