Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Зелените" искат узаконяване на съжителството на еднополови двойки

28 юни 2012, 10:47 часа • 5638 прочитания

Настояваме за инкриминация на езика и престъпленията от омраза на хомофобска основа и подкрепяме исканията за узаконяване на съвместното съжителство на партньори в свободен избор без ограничаване на пола, съобщиха позицията си от ПП "Зелените", предаде БЛИЦ.

Позициите ни стъпват на принципната основа на зелените политики заедно с нашите колеги навсякъде по света, на зелена платформа, която приема различните, малцинствата, свободата на личността и избора, живота изобщо в красотата на многообразието му. Удържали сме много атаки както отвън, така и от симпатизанти, и припомняме на всички, готови да заклеймяват, следната поговорка: "Когато сочиш някого с пръст, знай, че други три сочат към теб."

Специално по отношение на ежегодния вече прайд обръщаме внимание, че тези хора са данъкоплатци и граждани с равни права заедно с всеки друг и следователно могат да се ползват от правото си на масова обществена проява – без нечие разрешение или подкрепа.

От партията припомнят, че свободно от него се ползват също и неонацисти, неофашисти и крайни националисти, често с хулигански прояви и към това именно следва да бъдем нетолерантни поради човеконенавистните им призиви за агресия.

Не приемаме лицемерното мълчаливо съгласяване с набъбващата омраза едновременно с разпаленото шумно отричане на хора, никому не пречещи с любовта си. Работим за израстването на личността и за един по-добър свят на свободен избор и място за всички, заявяват още "Зелените".

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес