Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравният министър прогнозира скорошно разхлабване на мерките

11 април 2021, 13:20 часа • 5330 прочитания

Продължаваме реставрацията на Мулдавския манастир „Света Петка“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в светата обител. Премиерът пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса. „Всичко, което се направи, остава за хората“, изтъкна Борисов. Министър-председателят добави, че в момента тече процедура по изграждане на пътя до манастира, както и за полагане на водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване на целия комплекс. Двата проекта са на обща стойност от близо 3 000 000 лева.

В рамките на посещението си в Светата обител министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. „Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов. Според премиера, е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публиката по стадионите.

Днес министър-председателят Бойко Борисов посети и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 000 000 лева. Премиерът изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол. Близо 48 000 000 лева са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес