Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засилено полицейско присъствие в София утре заради спортните събития

17 октомври 2015, 19:23 часа • 4881 прочитания

СДВР предприема всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след предстоящите футболни мачове на 18 октомври в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейски служители ще се грижат за сигурността както на територията на стадионите, така и в целия град. Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт и местата, на които има възможност да се засекат привърженици на противникови отбори. 

Посетителите на спортните събития ще бъдат проверявани преди влизането им на стадионите. В спортните съоръжения няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние и/или носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки). Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

От полицията препоръчват зрителите да пристигнат по-рано в района на стадионите.

Допълнителни полицейски сили ще бъдат ангажирани и с охрана на обществения ред в района на зала „Арена Армеец” за предстоящите финали на Европейското първенство по волейбол.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес