Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защитни врати и брави за защитни врати – полезно ръководство

04 януари 2022, 11:43 часа • 6206 прочитания

Вашата безопасност, сигурност и защита у дома е толкова добра, колкото бравите на вратите и другите начини за влизане. Уверете се, че тези ключалки са възможно най-сигурни. Направете входната си врата изключително сигурна и защитена със защитна врата или брави за защитни врати. Какво представляват бравите за защитни врати и защитни врати? Превърнете всяка врата в защитна врата, за да добавите допълнителни мерки за безопасност, за да предотвратите проникване. Ето няколко съвета от професионални ключари:

Какво е брава за защитни врати и защитни врати

Защитната врата добавя допълнителни техники за врата, за да осигури допълнителна сигурност. Те включват добавяне на елементи като отвори, висококачествени брави, непромокаеми цилиндри и цеви, детектори за опити за движение и принудително влизане, подсилени защитни решетки, алармени системи, допълнителна инсталация за заключване или ударни плочи.

Погледнете преди да отворите вратата

Инсталирането на дупки е един допълнителен елемент, който прави вратата по-сигурна. Тези малки отвори на вратата ви позволяват да погледнете навън и да видите кой стои там, преди да отворите вратата за потенциална опасност.

 Мъртви болтове

Превърнете вратата си в защитна врата с ключалка. Затворът е най-бързият начин да закрепите входната си врата. Тези ключалки повишават сигурността, защото затрудняват проникването. Допълнителна сигурност се добавя, когато изберете двустранен ригел, който има ключалка за заключване и отключване от двете страни на вратите. Изборът на болт с по-дълги винтове го засилва още повече.

 Доказателство за избор

За да бъде ключалката напълно сигурна, тя трябва да бъде устойчива на повдигане и да се противопоставя на опити за взлом, които използват сила. В допълнение към ригела, който закрепва вратата ви, инсталирайте защитен цилиндър и ключалка на цевта, които е по-трудно да се ударят.

Допълнителните елементи за сигурност понякога се монтират на вратата или вътрешната повърхност на вратата. Те осигуряват лека сигурност и най-често се използват в комбинация с друга ключалка като ригел. Тези екстри за сигурност включват елементи като ударна плоча на вратата, която е метална плоча, прикрепена към вратата с един или повече отвори за болта. Друго допълнително заключване на защитната врата е резето на защитата на вратата, което е монтирано на вътрешната повърхност на вратата. Отключва се лесно отвътре и не може да се отключи отвън, но се отваря леко, за да надникне навън или за да се проветри.

Източник: album.bg

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес