Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради войната в Украйна: Проф. Витанов се заоплаква от цензура във Фейсбук

13 октомври 2022, 13:52 часа • 12918 прочитания

Станал популярен с прогнозите си по широк спектър от теми, предимно медицински и политически, математикът проф. Николай Витанов се оплака, че заради сигнали на недоброжелателни сънародници е цензуриран във Фейсбук. Мишена на техните атаки са станали излиятелните му прогнози за хода на войната в Украйна.

Според проф. Витанов поради липса на аргументи недоволните български потребители са прибегнали до тази "коварна" тактика - "пещерна" цензура, която, по думите му, злепоставя дори компанията майка. Затова математикът обявява, че в следващите 30 дни прогнозите му за войната ще се изчерпват само с по 1 изречение пък нека народът като краен арбитър има последната дума.

Все пак проф. Витанов не пропуска да сподели и нова своя сентенция, която гласи: "Закон на Витанов: Когато народът започне да щъка много, мислейки си, че демокрацията е вечна, винаги се намират обществени прослойки, които му кроят шапката чрез планиране на смяна на политическата система по посока на авторитарна и тоталитарна такава."

Колко точно обаче са достоверни и безпристрастни анализите на професора за войната - ПРИПОМНЕТЕ СИ: Украинските загуби са 191 000 души – дори проф. Витанов разпространява силно съмнителни данни 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес