Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради промените в Закона за МВР - нови такси

15 юли 2015, 14:01 часа • 6458 прочитания

Няколко такси, които се събират в системата на МВР, ще бъдат променени. Причината е синхронизация в законодателството заради последните промени в Закона за МВР.

Таксата за оценяване на продукти за пожарогасене вече ще е общо 350 лева - 225 лева за разглеждане на документите и 125 лева за издаване на удостоверение. Друга промяна касае таксата за монтаж на табели с регистрационен номер в и извън пунктовете за регистрация и идентификация на МВР – съответно 2 лв. и 4 лв. Причина са по-големите разходи, които се правят за предоставянето на тази услуга, когато тя се извършва в извън пунктовете на МВР.

От Наредбата за реда за създаване, съхраняване, обновяване, поддържане, предоставяне и отчитане на запасите от индивидуални средства за защита отпада задължението за собствениците (управителите) на хотели, общежития, социални домове, културни, спортни, търговски, транспортни, административни центрове и др. да осигуряват с индивидуални средства за защита освен работниците и служителите си и пребиваващите лица (посетителите) в обекта. Текстът противоречи на Закона за защита при бедствия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес