Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заподозреният за убийството на Виктория още не е разпитван, призна вътрешният министър

10 октомври 2018, 16:01 часа • 7528 прочитания

Вътрешният министър Младен Маринов разкри, че заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров все още не е разпитван. Маринов каза това по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Северин Красимиров все още не е разпитван от наш разследващ полицай или прокурор. Работи се по версия за евентуални съучастници и мотиватори за извършване на престъплението". Маринов обясни, че е направен екип, както от местни служители, така и от най-добрите служители на Национална полиция и на ГДБОП. 

Вътрешният министър припомни, че се е работело по всички възможни версии. „В началото е трудно, докато се структурират нещата, за да може да се издигнат основните версии и да се работи по тях. Отворихме каналите за информация. При такива престъпления информация идва и от външни лица“, заяви министърът.

По думите на Маринов са събрани доказателства от близки и познати, както и претърсвания на адреса, който е обитавал. „Ясно е, че става въпрос за психически неуравновесен човек със сексуален нагон, който доминира. Това ни накара да действаме наистина бързо, направихме много добро оперативно взаимодействие“, обясни Маринов по повод задържането на убиеца в Германия.

Мъжът е задържан в дома на майка му и мъж, който не му е биологичен баща. „Експертизите доказват авторството на лицето, затова той е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин и предшестващо изнасилване", поясни още Маринов. 

„По отношение на напускането на държавата от извършителя – престъплението е извършено на 6.10.2018 г. между 11.00 и 11.40 ч.

Той е напуснал законно границата на България през ГКПП „Дунав мост“ в посока Румъния“, каза още министърът и обясни, че той е влязъл в Германия с още двама души.

"В момента на напускането на страната ние все още нямахме информация, че той може да е извършител. Хубаво е, че граничният контрол го е регистрирал, че напуска и впоследствие достигаме до неговото местонахождение“, разкри още Маринов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес