Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започнало е изплащането на заплати в "Напоителни системи"

02 октомври 2014, 13:01 часа • 9683 прочитания

От вчера (1 октомври), следобед работещите в „Напоителни системи” ЕАД са започнали да получават своите възнаграждения за месеците юни, юли и август 2014 г. Това става ясно от информация на КНСБ.

От синдиката припомнят, че до този резултат се стигна след многократни протести от страна на работниците и служителите в държавното предприятие, включително в София.

На проведеното на 18 септември 2014 г. протестно шествие-митинг служебният министър-председател проф. Георги Близнашки пое ангажимент за отделяне на допълнителни средства в размер на 4.5 млн. лв., които да бъдат разходвани с приоритет за работни заплати. Това стана факт с приемането на постановление от Министерския съвет на 19 септември 2014 г., припомня от КНСБ.

 

В палатковия лагер на "Напоителни системи" вчера бяха  категорични, че тази форма на протест е само първата стъпка и се заканват, че предстоят по-радикални действия.

"Ако днес или утре не ги получим (заплатите - бел. ред.), ще предприемем по-радикални мерки и ще бъдем много повече. Надяваме се да ни бъдат изплатени работни заплати до два дни". Това обяви един от хората, който чака своите заплати с месеци.


Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес