Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заплаши ли Максим Генчев със саморазправа известна българска журналистка? (СНИМКА)

24 февруари 2023, 12:18 часа • 5213 прочитания

Известната българска журналистка Веселина Седларска и режисьорът Максим Генчев влязоха отново в задочен спор, като темата и този път бе Ботев и неговият убиец.

Под пост във Facebook, в който Седларска публикува корицата за книгата на Ричард Крамптън "Кратка история на България", която е превеждала, профил с името Максим Генчев се включва изключително грубо с обидни квалифицкации и вероятна заплаха за саморазправа: "Та, кой е убиеца на Ботев?, да не те търся очи в очи!!!"

Седларска, разбира се, му отговаря в типичния за нея стил, че убийците на Ботев са "всички лицемери като политиците, и всички бездарници като Вас". В отговор Генчев пише, че няма как Седларска да е сигурна, докато "не се покае" и добавя "Всяка твоя клевета по мой адрес ще ти се наложи да докажеш с факти. Длъжна си."

Веселина Седларска пък разясни, че вече се консултира с адвокат относно "да не те търся очи в очи" и дали действително не е заплаха.

Целия пост на Веселина Седларска може да видите тук.

Припомняме, че след излъчването на филма "Ботев" по БНТ1 много хора изразиха мнение за художествените качества на филма. Един от тях бе именно Веселина Седларска, която написа във Facebook следното: "Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев". Въпросният пост на Седларска вече не е достъпен, но бърза справка в профила ѝ във Facebook показва, че същият този Максим Генчев обхожда последните ѝ постове и слага под тях скрийншот на въпросното изречение за "убиеца на Ботев" с дописани от него агресивни съобщения като: "За това социопатно обвинение, търси вината в себе си! Да няма после, ама това е по поръчка на Недкова или на не знае кой си!" и "Ако нямаш доказателства по това брутално обвинение, ще си получиш заслуженото!".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес