Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Закриха заседанието на комисията за Сидеров, симпатизанти на "Атака" искаха да влязат

28 октомври 2015, 17:34 часа • 5394 прочитания

Депутатите от временната комисия, която трябва да реши за имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров решиха заседанията да се провеждат при закрити врата, предаде БГНЕС.

В решението им бе вписано, че няма да бъдат допускани народни представители, които не са членове на комисията. Представителите на медиите също бяха помолени да изчакат пред залата.

Пълното название на комисията е Временна комисия по исканията на Главния прокурор на Република България, за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание.

Като причината за закриване на заседанието се посочи разглеждане на секретни документи, съдържащи следствена тайна. Първоначално заседанието бе обявено за открито и трябваше да започне в 16.00 часа.

След като заседанието на комисията започна по същество вътре бяха поканени лидерът на Атака Волен Сидеров и депутатът Десислав. Депутатът от Атака Явор Нотев, който е и член на комисията, изрази недоволство от решението за закрити заседания, тъй като, според него, няма нищо строго секретно.

В началото, когато членовете на комисията се събираха, около 20 минути възникна спор между депутати, симпатизанти на "Атака", и квесторите на Народното събрание (НС), тъй като симпатизантите искаха да присъстват на заседанието на комисията. Квесторите обаче ги помолиха за търпение – да изчакат първо местата си да заемат членовете на комисията, след това представителите на медиите и едва тогава да влязат и симпатизантите. Това бе посрещнато от симпатизантите с неодобрение като те заявяваха, че настояват да влязат и че с недопускането им се нарушават гражданските им права. Въпреки това те не бяха допуснати в залата на комисията след решението за закрити заседания.

Временната комисия е оглавена от Димитър Главчев от ГЕРБ. В нея влизат още Десислава Атанасова от ГЕРВ, Чавдар Георгиев и Атанас Зефиров от БСП, Четин Казак и Хамид Хамид от ДПС, Антони Тренчев и Гроздан Караджов от РБ, Християн Митев и Емил Димитров от ПФ, Стефан Кенов и Георги Ковачев от БДЦ, Явор Нотев и Илиан Тодоров от "Атака", Светослав Белемезов и Лъчезар Никифоров от АБВ и независимата Ана Баракова.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес