Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Законът за великите стари столици щял да доведе повече туристи

13 септември 2017, 21:30 часа • 1561 прочитания

Приемането на Закон за великите стари столици би довело до увеличаване на туристическия поток чрез осигуряване на подходяща инфраструктура, която да ги приеме.

Това каза Милена Недева, кмет на Община Каспичан, на чиято територия е старата българска столица Плиска.

„Великите стари столици са визитната картичка на страната ни. Резултатите от редица проведени проучвания досега показват, че ефективността на управлението и опазването на културното историческо наследство именно в градовете стари столици не е на достатъчно високо ниво. Необходимо е създаването на обща визия и нормативен акт за ефективно опазване на тези недвижими културни ценности. Изготвен е проектозаконът, изготвени са и мотиви, но все пак той ще бъде прегледан в някои от комисиите преди да бъде внесен за официално разглеждане по законовия ред. Очаквам, че това ще се случи в най-скоро време“, обясни Милена Недева, предаде Фокус.

Според нея Законът за великите стари столици ще бъде широко подкрепен в НС, тъй като касае историята и възпитанието на децата България.

Тя добави, че се надява един такъв закон да бъде подкрепен от всички политически сили, защото по тази тема цветът и политическата партия не трябва да имат значение.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес