Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захариева за ВСС: Чух абсурдни коментари за текстове, които те са предложили

13 юни 2016, 09:56 часа • 278 прочитания

Чух абсурдни предложения, абсурдни коментари и то на текстове, които те са предложили. Това каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева, коментирайки на решението на Висшия съдебен съвет да отхвърли проекта за промени в Закона за съдебната власт, изготвени от правосъдното министерство и от Съвета за съдебна реформа.

Аз не разбрах какво не съгласуваха ВСС, защото този законопроект се обсъжда повече от 3 месеца, посочи Захариева в ефира на БНТ. "Надявам се да е станало някакво недоразумение и все пак, когато влезе в парламента, да имат по-конструктивна позиция. Иначе в противен случай, както едни от членовете на ВСС беше казал: Никой няма да ги слуша вече", допълни правосъдният министър.

Захариева заяви, че независимо, че правителството прави всичко възможно, за да довърши реформата, това удря върху репутацията и имиджа на цялата държава.

Текстовете в реформата са обсъждани месеци и дебатът е ставал пред погледа на всички обсъждащи страни.

"Нека все пак да се стегнем и да си свършим работата", призова Захариева.

Тя уточни също така, че проверките в местата за лишаване от свобода стават все по-чести. Предстои да бъде обявена нова процудура за електронни гривни на затворниците.

"Прекратих процедурата, защото беше направена така само една от фирмите да участва. Има много, които могат да предоставят услугата, трябва всички да се конкурират с цена. Тези промени са направени и скоро ще открием новата процедура. Трябва, когато се преустанови присъдата, не трябва движението на документи да е 14 дни", каза правосъдният министър.

 

 

 

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес