Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захариева: 39 българи се прибират с полет от Делхи, организира се втора група

27 март 2020, 16:28 часа • 2058 прочитания

39 българи се прибират с полет от Делхи в България. За това съобщи в профила си във Facebook министърът на външните работи Екатерина Захариева.

От Делхи излетя самолетът, с който у нас се прибират 39

Малко след 14 часа от Делхи излетя "самолет на българската авиокомпания Би Ейч Еър, с който в София се прибират 39 граждани на България, 9 граждани на Румъния и 2 от Унгария. Благодаря на колегата Субрахманям Джайшанкар за помощта да организираме завръщането на гражданите на ЕС.

Преди малко от летището Денпасар на остров Бали излетя и евакуационен полет, организиран от ЕС. На борда на самолета, който ще кацне във Франкфурт, е и група български туристи.

Посолствата и консулствата ни в целия свят продължават непрекъснатата работа по организиране на завръщането на още български граждани в родината. Благодаря им за самоотвержения труд.", завършва поста си външният министър.

Захариева е поискала да бъде осигурено и друго разрешение за излитане на самолет на Би Ейч Ер от Делхи, с който в Европа би трябвало да се приберат нова група граждани на България, Белгия, Испания, Финландия, Хърватия, Словения, Португалия, Гърция, Полша, Република Северна Македония и Черна гора, добавят от пресцентъра на външното ни министерство, цитирани от "24 часа.

Координацията на полетите се извършва от българския посланик в Делхи Елеонора Димитрова.

В Индия е въведена национална карантина от 24 март. Има пълна забрана за излизане от домовете. В страната са прекратени всички вътрешни полети и превози, транспортиращи пътници, включително автобуси, влакове и метро до 31 март. Движат се само транспортни средства, които пренасят стоки.

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес