Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор, ранил полицаи при гонка край Бургас

24 юли 2022, 16:38 часа • 1585 прочитания

Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа задържаният снощи след преследване с полицията нарушител. Той е обвинен, че след употреба на наркотици е опитал да избяга от полицията, като е ранил двама униформени преди да бъде задържан. 

Припомняме, че двама полицаи пострадаха при преследване на лек автомобил от местността "Пода" край Бургас до град Средец, след като нарушителят не спрял за проверка при подаден сигнал на служители на "Гранична полиция".  Единият от полицаите е бил ранен при опит да бъде спрян преследваният автомобил, когато две полицейски коли са блокирали пътя в центъра на минно селище Върли бряг. Автомобилът блъснал с висока скорост спрените коли и при удара е пострадали служителят на органите на реда. Той е откаран в бургаската болница и освободен за домашно лечение. Изстрели със стоп патрони са били произведени в опит да бъде спрян автомобила.

Вторият пострадал полицай е настанен за наблюдение в хирургичното отделение на болницата. На кръговото кръстовище на входа на Средец след дълго преследване е спрян лекият автомобил и 29-годишният криминално проявен мъж от ямболското село Джинот и 41-годишният му спътник са задържани. И двамата са с положителни проби за наркотици - идентифицирани в кръвта им са "метамфетамин" и "амфетамин". 

Мъжът с инициали С. Г. е обвинен за това, че в местността “Пода“ в град Бургас употребил заплашване с цел да принуди орган на властта - полицай от гранична полиция, да пропусне нещо по служба, свързано с функциите му, а именно: не е спрял на подаден сигнал от полицейския служител със стоп-палка, насочвайки срещу полицейския служител управлявания автомобил, с оглед избягването да му бъде извършена полицейска проверка. Тежкото умишлено престъпление е квалифицирано по чл.269, ал. 1 от НК.

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес