Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За втори ден: "Възраждане" и граждани искат оставката на правителството

15 май 2020, 17:58 часа • 11916 прочитания

Скандирания “оставка” за втори пореден ден се чуват пред сградата на Народното събрание.

Още вчера протестиращи и привърженици на ПП „Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато кабинетът не подаде оставка.

Видео от протеста вижте тук.

Тогава тяхното недоволството започна по обяд пред парламента с блокада на движението по бул. „Цар Освободител“. Множеството беше пред Министерството на финансите, Министерския съвет.

От там протестиращите отидоха до Министерството на здравеопазването и пешеходно се върнаха към първоначалната точка, откъдето започна недоволството им – Народното събрание.

Според протестиращите българската държава не е помогнала на хората по време на извънредното положение като по този начин ги е обрекла на фалити, глад и мизерия. Протестът не се размина и без провокации и през цялото време беше сериозно охраняван от органите на реда. Имаше 8 арестувани-7 мъже и 1 жена.

"Мерките не са основателни и ефективни, това ни казват всички експерти, с които сме се консултирали“, посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред БНР.

"Ние сме народ, а не робско племе. Искаме диалог. Дебат по отношение на т.нар. извънредни мерки. Имаме стотици хиляди безработни, предприемачи пред фалит, правителството не предлага мерки като компенсации“, заяви още той.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес