Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки затоплянето на времето било рано да се пръска срещу кърлежи

24 март 2014, 15:26 часа • 19576 прочитания

Според Пролетка Нинкова, управител на Дезинфекционна станция – Видин, все още е рано да се обработват тревните площи в града.

“Обикновено сезонът за обработка е според метеорологичните условия в края на месец април, началото на месец май. Тази година ще изчакаме да видим как ще се развият нещата и дали ще започнем малко по-рано, но при всички случаи най-ранният възможен период е през април месец”, обясни Пролетка Нинкова. По думите и дезинфекция и през тази година ще се извърши на тревни площи в детските градини и парковете във Видин, както и в междублоковите пространства, които са общинска собственост, информира Фокус.

„Няколко дни преди извършване на обработката трябва да се окосят тревните площи, а след извършване на съответната обработка е желателно до изсъхване на площите да не се навлиза в тях. Обработените територии ще бъдат маркирани с информационни табели”, каза още Пролетка Нинкова. По думите й обработката се извършва със студен аерозол, с гръбни моторни пръскачки, рано сутрин, когато движението на граждани е много слабо.

„Към момента няма подадени сигнали или жалби от ухапани от кърлежи. Все още е рано, затова няма и еднократни заявки за обработка на дворове и други обекти, но очакваме в скоро време, защото сега започва сезонът”, обясни Пролетка Нинкова.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес