Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ВОЛЯ" внесе законопроект за отмяна на закона за социалните услуги

22 юли 2020, 12:40 часа • 2549 прочитания

Парламентарната група на „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ внесе Законопроект за отмяна действията на Закона за социалните услуги.

„Както вече не веднъж казах - идеологията на целия закон е сбъркана! Той не отговаря на очакванията на гражданите и предизвика множество протести! Конституционният съд отсъди 3 члена за противоконституционни, ГЕРБ внасят промени, ВМРО внася промени, БСП - също! Какво стана с иначе перфектния закон според министър Сачева?! Само 2 седмици след влизането му, той се "ремонтира" основно!“, коментира Елена Пешева, вносител на проектозакона за отмяна на ЗСУ. На два пъти тя предлагаше законът да бъде отложени и да не влиза в сила, докато не бъдат изчистени спорните текстове, предизвикали обществено напрежение. И двата пъти системните партии обаче отхвърляха предложенията на ВОЛЯ.

Пешева припомни още, че преди 2 седмици парламентът гласува за създаването на Кодекс за социална закрила, който трябва да бъде представен в срок от 6 месеца и да обедини в едно социалното законодателство. „Кому са нужни тогава тези спешни промени в Закона за социалните услуги, след като след 6 месеца, той така или иначе няма да действа?!“, заяви още Елена Пешева. Според нея се наблюдават опити за бързи законодателни промени, които да минат незабелязано преди ваканцията.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес