Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Военни обезвреждат снаряди във Видин, Търговище и Русе

26 август 2019, 16:22 часа • 2572 прочитания

Три снаряда са открили и унищожили специализираните екипи на военните в три града - Враца, Шумен и Русе, съобщава БГНЕС.

Враца: Боеприпас е открит при изкопни дейности до банка "ДСК" в града. Сигналът е подаден в 14:20. Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон - Враца от състава на Сухопътните войски е поел случая. Открили силно корозирал 152 мм снаряд. Транспортирането и унищожаването на открития боеприпас ще се извърши при всички необходими мерки за сигурност. Операцията е под ръководството на старши лейтенант Петър Петров.

Шумен: Военнослужещи от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на Единния център за начална подготовка са унищожили артилерийски снаряд, открит при почистване на обработваема нива в землището на с. Разбойна, област Търговище. Ръководител на специализирания екип е капитан Цветан Владимиров.

Русе: Три боеприпаса ще бъдат унищожени утре в открити райони на „Дунавски флот“ АД. Ще ги извършат военнослужещите от  военнослужещите от Националния военен университет „В. Левски“. Боеприпасите са били открити в района на гр. Русе. При първоначалния оглед е установено, че това са силно корозирали 120 мм снаряди. Ръководител на екипа е подполковник Йордан Терзиев.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес