Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВКС върна делото за банковия обир в Сливен

19 ноември 2012, 18:31 часа • 5622 прочитания

ВКС върна на втора инстанция делото срещу похитителя от Сливен, съобщиха от съда.

Стефанов обжалва пред ВКС присъдата от 16 години и 8 месеца лишаване от свобода, която получи от Бургаския апелативен съд. Той трябваше и да заплати на пострадалия охранител на банката Станчо Станев 100 000 лв. за претърпените неимуществени вреди.

ВКС приема, че жалбите са основателни и втората инстанция е допуснала отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила и именно поради тази причина отменя решението на БАС и връща делото за ново разглеждане.

Единствената част от решението, която не се отменя е частта, с която е потвърдено оправдаването на подсъдимия Стефан Стефанов за довършено престъпление по чл.199, ал.2, т.т.2 и 3, във връзка с чл.198, ал.1 НК.

Припомняме, че на 23 март 2011 г. 27-годишният Стефан Петров Стефанов нахлу в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе други шестима служители в банката за заложници.

Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана жена бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.

Редактор: Евгения Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес