Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Вива Верди” отбелязва 200 години от рождението на един истински титан в музиката

11 септември 2013, 16:46 часа • 18052 прочитания

С фестивал „Вива Верди” Софийската опера и балет ще отбележи 200 години от рождението на един истински титан в музиката – Джузепе Верди.

В началото на есента в театъра ще бъде поставено началото на фестивала „Вива Верди” с два предсезонни спектакъла – на 26 септември ще се изиграе постановката „Бал с маски” с диригент Борис Спасов, а на 29 септември ще се изиграе зрелищния спектакъл с над 25 години история на сцената на театъра – операта „Дон Карлос” с режисьор директорът на театъра акад. Пламен Карталов.

Самото откриване на Сезон 2013 – 2014 г. ще бъде на 15 октомври с изключително силна премиера – операта „Аида” – съвместна продукция с театър „Арена ди Верона” и с режисьор Уго де Ана.

Последната опера от Вердиевия цикъл ще бъде премиерата на операта „Травиата”, която ще бъде на 28 ноември.

От 26 септември до края на календарната година зрителите ще имат възможност да се насладят на общо 13 представления на оперите на Верди в театъра.

Началото на Сезон 2013 – 2014 г. в Софийската опера и балет ще бъде също толкова силно, колкото силно приключи и Сезон 2012 – 2013, когато за пръв път на Балканите бе поставена цялата Вагнерова тетралогия „Пръстенът на нибелунга”.

Тази година светът отбелязва 200 години от рождението на тези двама колоса в музикалното изкуство – Рихард Вагнер и Джузепе Верди. Затова и цялата 2013 г. в Софийската опера и балет преминава под мотото „Вагнер – Верди – Дерби на два века”.

Билети се продават на касата на Софийската опера и балет и касите на EasyPay, онлайн през сайта www.operasofia.bg, TixGate, Eventim, както и в мрежите на магазини Пикадили, Офис 1, Германос и бензиностанции ОМВ.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес